INOVATIVNI SOFTVER

Remontnom brodogradilištu Šibenik nagrada za informatizaciju

30.11.2009 u 11:49

Bionic
Reading

Da brodogradilišta mogu proći kroz uspješnu transformaciju i informatizaciju, dokazali su u Remontnom brodogradilištu u Šibeniku koje djeluje kao dio tvrtke Nautički Centar Prgin (NCP) i za to postignuće su već bili nagrađivani

Nakon priznanja za izvrsnost u inovaciji na području poslovnih rješenja u Cardiffu i Posebne nagrade Tajvanskog saveza za promicanje inovativnih proizvoda, programsko rješenje Refit + s kojim se tvrtka Cyclops ove godine prvi put pojavila u javnosti nagrađeno je i dvostrukim zlatom na nedavno održanom Britanskom sajmu inovacija te zlatom i posebnom nagradom u kategoriji na domaćoj Inovi 2009.

Refit + je softver za praćenje poslovanja brodogradilišta i jedno je od prvih programskih rješenja nove generacije u svijetu, napravljeno po mjeri poslovanja brodogradilišta, a proizašlo je iz suradnje tvrtke Cyclops sa NCP Remontnim brodogradilištem Šibenik. Nakon preuzimanja tvrtke u stečaju prije pet godina, u sklopu modernizacije sustava poslovanja neophodna je bila i informatizacija poslovanja jer softver koji se dotad koristio u NCP Remontnom brodogradilištu Šibenik nije bio prilagođen djelatnosti tvrtke, što je čest slučaj kada se implementiraju gotova programska rješenja koja se nude na tržištu.

Kako bi se proizveo odgovarajući sustav, Ivana Drčec, direktorica tvrtke Cyclops, više od godinu dana provela je razgovarajući sa zaposlenicima, slušajući njihova iskustva i prevodeći ih u programska rješenja. Iz suradnje s NCP-om proizašao je softver Refit +.

Operativni proces sudjeluje u obradi podataka servirajući korisniku isključivo onaj dio posla koji se na njega direktno odnosi, kao što je radni nalog, ostavljajući mu mogućnost da ima uvid u opće stanje na projektu. Višem menadžmentu remontnog brodogradilišta Refit + daje uvid u poseban nivo detalja odnosno kontrolu procesa rada djelatnika tako da se u svakom trenutku zna tko je što odradio na projektu pojedinog broda.

Detaljna baza podataka ovog softvera daje mogućnost velike širine 'business intelligencea', a unos podataka sveden je na minimum kako bi djelatnici što više vremena provodili u svom poslu, ne gubeći vrijeme na unos podataka.