PREKO UDRUGE MALIH DIONIČARA

Polančec se vraća u Podravku?

27.11.2009 u 08:43

Bionic
Reading

Damir Polančec, koji je Vladu napustio najvjerojatnije zbog afera u Podravki, mogao bi uskoro ponovno postati članom njene upravljačke strukture. Bivši član uprave Podravke prihvatio je, naime, kandidaturu za izbor u skupštinu Udruge malih dioničara poduzeća, koji posjeduju 30 posto udjela u Podravki, i imaju čak tri mjesta u nadzornom odboru tvrtke

Kako je Novom listu potvrdila Ksenija Horvat, radnička predstavnica u NO-u Podravke, ona je Polančeca predložila kao kandidata za izbor u skupštinu Udruge malih dioničara, ali ne kao članica NO-a, već kao članica Udruge malih dioničara i njihove sadašnje skupštine. Polančec je kandidaturu prihvatio pa se njegovo ime našlo na glasačkom listiću s ukupno 33 imena, od kojih će 27 biti izabrano za skupštinu malih dioničara. Listići su, kaže Horvat, poslani na pet tisuća adresa te se očekuje da vraćeni budu do 5. prosinca, nakon čega će biti oformljena nova skupština Udruge malih dioničara. Skupština će ubrzo nakon toga birati svoje vodstvo što, teoretski, znači da bi Polančec, nađe li se u njoj, uskoro mogao postati predsjednikom Skupštine malih dioničara, njezin potpredsjednik ili tajnik.

Kako odgovara Horvat, mali dioničari nadaju se da će i dalje u nadzornom odboru imati tri mjesta od ukupno 11, koliko ih sada ima, no postoji vjerojatnost da se taj broj općenito smanji na sedam. Država, podsjetimo, posjeduje 26,4 posto udjela u Podravki, mali dioničari gotovo 30 posto, FIMA, kao najveći pojedinačni vlasnik 10,64, a bankarski mirovinski fondovi 30 posto. Ostatak od oko tri posto posjeduje sama tvrtka.

– Damir Polančec u ovoj je, vrlo složenoj gospodarskoj situaciji, odradio jako dobar posao za Vladu, i ako je mogao biti ministar gospodarstva, ne vidim razloge zbog kojih ne bi mogao biti članom skupštine Udruge malih dioničara. Imam povjerenja u njegove dobre namjere, odgovor je radničke predstavnice u nadzornom odboru Podravke na novinarski upit zašto je kandidirala Polančeca.