ŠIRENJE CARSTVA

Todorić kupio Moslavku i Tvornicu stočne hrane

19.11.2009 u 12:41

Bionic
Reading

Tvrtka Belje danas je izvijestila da je potpisom ugovora s križevačkim Mlinarom postala većinski vlasnik kutinske tvrtke Moslavka te vlasnik stopostotnih udjela u Tvornici stočne hrane Popovača

Belje je putem Zagrebačke burze izvijestilo da je jučer s tvrtkom Mlinar iz Križevaca skopilo ugovor o prodaji i prijenosu dionica tvrtke Moslavka d.d. iz Kutine kojim je Belje kupilo 108.034 dionica Moslavke te time steklo 56,35 posto vlasništva nad tom kutinskom tvrtkom.

Belje je s Mlinarom potpisalo i ugovor o prodaji i prijenosu poslovnih udjela društva Tvornica stočne hrane Popovača d.o.o. kojim je Belje kupilo sto posto udjela u toj tvornici iz Popovače.

U istoj se obavijesti navodi i da je Belje jučer s tvrtkom Moslavka sklopilo ugovor o prodaji i prijenosu poslovnih udjela društva Moslavka Ratarstvo d.o.o. iz Kutine kojim je Belje kupilo sto posto udjela u toj tvrtki.

Tvrtka Belje iz Darde u sastavu je koncerna Agrokor, a većinski vlasnik križevačkog Mlinara je osječka tvrtka Pekarna Kruna koja je u lipnju ove godine većinski paket dionica Mlinara kupila od Agrokora.