GRADI TVORNICU LIJEKOVA

Rajić planira investirati 800 milijuna kuna

Bionic
Reading

Nekadašnji hrvatski 'kralj mlijeka' i bivši vlasnik Dukata Luka Rajić ispunio je obećanje predsjedniku Mesiću da će novac od prodaje Dukata uložiti u Hrvatsku. Za 300 milijuna kuna gradi tvornicu generičkih lijekova u Popovači. No u Hrvatskoj planira ukupno investirati 800 milijuna kuna

'Sasvim je normalan slijed da sam nastavio tamo gdje sam počeo, jer ovo je moja domovina i jako sam ponosan da imam priliku tu i dalje investirati. Ulazak u farmacijski biznis plod je moga stručnoga tima, koji mi je predložio osim farmacije i druge projekte, a moj poduzetnički instinkt rekao je idemo u farmaciju', rekao je za Novu TV Luka Rajić.

Na predstavljanju svoje nove kompanije PharmaS i početku izgradnje tvornice generičkih lijekova u Popovači, najavio je kako će u nove projekte u Hrvatskoj uložiti oko 800 milijuna kuna.

'Dvije me godine nije bilo u javnosti jer nisam imao što konkretno reći. To sam vrijeme ipak iskoristio za pripremu novih projekata, koji upravo startaju. Iako će netko kazati kako ekonomska kriza nije vrijeme za ulaganja, ja tvrdim da ona ujedno pruža šanse za dobre projekte. Politika me zanima, ne tražim potpore nego samo jasna pravila igre. Ulažem vlastiti novac bez kredita i subvencija', rekao je Rajić.

Kako je priopćeno u Popovači, izgradnja tvornice generičkih lijekova, u koju će biti uloženo oko 300 milijuna, počet će već sljedeći tjedan. Proizvodnja sa stotinjak zaposlenih mogla bi početi 2011. godine, uz daljnji razvoj u etapama. U tvrtku RALU logistika, za transport, skladištenje i distribuciju, koja započinje s radom od početka iduće godine, uložit će oko 200 milijuna kuna, a u planu je još jedan projekt, za koji je Rajić ocijenio da još nije za najavu, piše Večernji.hr.

'Kalkuliralo se i o mogućoj kupovini Podravke, ali smatram da nemam pravo imati interesa za Podravku, jer ona mora imati svoj razvojni put i što je najvažnije ima svoje tržište. Ubuduće namjeravam ulagati samo u start-up kompanije u Hrvatskoj, gdje sam ostvario najveće poduzetničke uspjehe', dodao je Rajić.