OTVORENJE TRGOVAČKOG CENTRA

Uz Mesića je bolje: U West Gateu Pusić i pospani Bandić

11.11.2009 u 22:45

Bionic
Reading

Najveći multifunkcionalni trgovački centar u regiji West Gate, vrijedan 270 milijuna eura, otvorio je vrata za VIP posjetitelje, a svečani dio programa uveličalo je dvoje kandidata za predsjednika, Milan Bandić i Vesna Pusić, te aktualni predsjednik Stjepan Mesić

Otvarajući centar predsjednik Mesić rekao je da će potrošači ovdje imati na raspolaganju sve važnije robne marke, pa neće biti razloga da idu u inozemstvo u šoping.

Nakon dobrih želja novom raju za šopingholičare, političari su se povukli, a HTV-ova novinarka i voditeljica Nevena Rendeli nastavila s pozdravljanjem prisutnih, dok su atraktivne manekenke pozirale na pokretnim stepenicama.

Ovaj ambiciozan projekt predstavljen je na glamurozan način - posluživao se šampanjac koji se ispijao u potocima, a poznati glumci i voditelji prešetavali su se luksuznim trgovinama koje se prostiru na 100 tisuća kvadratnih metara, a među hostesama bila je i Miss Hrvatske Sarah Ćosić.

Glumica Ankica Dobrić priznala je da obožava šoping, no u West Gateu ju je najviše oduševio strop koji mijenja boje.

Riječ je, inače, o najvećem objektu visokogradnje izgrađenom u Hrvatskoj u koji bi, po procjenama arhitekata, stalo 1.200 kuća. Električna energija koja se koristi na napajanje ovog centra bila bi dovoljna za gradić od osam tisuća stanovnika.

Publiku je i nakon 22 sata zabavljao Tony Cetinski, a unatoč tomu što je otvaranje West Gatea za kupce predviđeno za četvrtak, i sinoć je svečanost kasnila zbog prometne gužve na autocesti Zagreb - Macelj, koju su izazvale tisuće automobila prepunih zainteresiranih žitelja sjeverozapadne Hrvatske.