VLASNIK VINDIJE

I Drk bi kupio Podravku

06.11.2009 u 09:03

Bionic
Reading

Iako nema najava iz Vlade da kreće prodaja Podravke, iz poduzetničkih se krugova pojačava pritisak na Vladu da rasproda državne udjele

Naš je stav da je u interesu stabilnosti i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva da Podravka ostane u domaćem vlasništvu. Ako bude javne inicijative ili najave prodaje vlasničkih udjela, Vindija će pomno razmotriti eventualnu mogućnost sudjelovanja – riječi su Dragutina Drka, vlasnika Vindije, kojeg se u kuloarima spominjalo kao jednog od mogućih pretendenata na koprivničku kompaniju. I dok je dan prije vlasnik Atlantica Emil Tedeschi otvoreno rekao da želi Podravku, Drk je pokazao da ni njemu ta akvizicija ne bi bila mrska, piše Večernji list.

– Nimalo se ne čudim interesu jer je Podravka zdrava kompanija. Ne odlučujem ja o prodaji državnog udjela, ali smatram da nema potrebe da se to čini u ovoj situaciji. Želim da se stanje u kompaniji stabilizira – kaže Ljubo Jurčić, novi predsjednik NO-a Podravke, koji ne želi da zbog menadžerske afere Podravka postane lak plijen. Teško da bi se sada i u Vladi našao ministar koji bi zagovarao prodaju državnog udjela, a pogotovo se takav pristanak ne očekuje od HSS-a.

Iz poduzetničkih se krugova pojačava pritisak na Vladu da rasproda državne udjele, gdje je Podravka najzanimljivija, jer za Croatia osiguranje, Končar, Đuru Đakovića ili HEP nema ni interesa ni kapitala, a privatizaciju spominju i vladini savjetnici.