TRAŽI SE POLANČECOV NASLJEDNIK

Lovrinčević, Miloloža ili netko treći?

30.10.2009 u 13:41

Bionic
Reading

Ivan Miloloža, vlasnik tvrtke Munja, i ekonomist Željko Lovrinčević dosad su se u kuloarima spominjali kao najizgledniji kandidati za nasljednika Damira Polančeca, u fotelji ministra gospodarstva

'Za premijerku Kosor bi bilo najbolje da na mjesto potpredsjednika zaduženog za gospodarstvo imenuje Božidara Kalmetu ili Darka Milinovića. Na mjesto ministra gospodarstva ja bih postavio nekog operativca.

Spominjali su se Miloloža i Lovrinčević. Istina da je Miloloža koketirao zadnje vrijeme s Vladom, ali on je vlasnik velike tvrtke i ne znam bi li mogao preuzeti ministarku ulogu. Lovrinčević je više analitičar koji se najbolje snalazi u financijskom sektoru.

Očekujem da će najkasnije do ljeta iduće godine biti raspisani parlamentarni izbori. Vlada je totalno pokrpana i mislim da će se HDZ radi sebe odlučiti za prijevremene izbore. U slučaju da odlazak Polančeca nije dogovoren, onda me neće čuditi ako budemo imali zajedno predsjedničke i izbore za Sabor', kaže Ljubo Jurčić, saborski zastupnik SDP-a, koji je prema nekim kombinacijama i sam bio spominjan kao kanditat za Polančecovo mjesto.

MILOLOŽA ZAUZET, LOVRINČEVIĆ NEISKUSAN

Ivan Miloloža

Za Đuru Popijača, glavnog direktor Hrvatske udruge poslodavaca nije toliko bitno tko će zamijeniti Polančeca, koliko je važno da novi čovjek ima političku podršku.

'Dosadašnji ministar više se bavio kriznim situacijama u javnim poduzećima, nego što je vodio brigu o realnom gospodarstvu. Nismo ga osjećali kao našeg ministra.

Kad je riječ o Miloloži i Lovrinčeviću, ne znam koliko su oni izvjesni kandidati. Miloloža vodi žestoku bitku u operativi, ako i svi mi, da održi tvrtku. Pitanje je bi li on bio spreman uskočiti u ministarsku fotelju.

Lovrinčević je odličan teoretičar i makroekonomist. Ne znam koliko on ima iskustva u menadžmentu i hoće li se moći nositi sa svim problemima', mišljenja je Popijač.