OČAJNIČKI POTEZ

Pevec plaćenim oglasom poziva dobavljače na dogovor

27.10.2009 u 11:17

Bionic
Reading

Putem plaćenog oglasa u današnjim dnevnim novinama, kojim poziva vjerovnike na dogovor o daljnjoj suradnji, nova Uprava Pevec Grupe pokušava spriječiti sve veći broj ovrha koje prijete neminovnim stečajem tvrtke. Sastanak s vjerovnicima zakazan je za četvrtak, 29. listopada, u zagrebačkom hotelu Antunović

Po svemu sudeći, o rezultatima tog sastanka ovisit će konačna sudbina Peveca. U oglasu se navodi da je, u svrhu izbjegavanja stečajnog postupka, neophodan dogovor između dobavljača i Pevec Grupe oko načina buduće suradnje, koji bi trebao obuhvatiti sporazum o podmirenju obveza i dogovor o nastavku suradnje.

Poziv na sastanak potpisuju Josip Baotić, novi predsjednik Uprave i Daniel Pevec, član Uprave i sin vlasnika Zdravka Peveca.

Ukupne obveze Peveca trenutno iznose oko 2,1 milijardu kuna, od čega 900 milijuna kuna duguju dobavljačima, a vrijednost imovine procjenjuje se na 500 milijuna kuna.

Prema neslužbenim informacijama, 15-ak vjerovnika već je sjelo na račune Pevec Grupe te je prošli tjedan zaključen blokadama u iznosu više od 100 milijuna kuna.

POZIV NA SASTANAK