DIREKTORI KAO ČARAPE

Josip Baotić novi direktor Peveca

22.10.2009 u 16:35

Bionic
Reading

Zdravko Pevec predstavio je novog predsjednika uprave Josipa Baotića, iako je prije samo tjedna dana javnosti za istu funkciju predstavio Vladimira Šelebaja

Josip Baotić ima međunarodno iskustvo u poslovanju u Njemačkoj, među ostalim u Siemensu i IBM-u, i direktor je jedne savjetodavne tvrtke. Za sutra je novi predsjednik uprave Peveca najavio sastanak sa svim bankama, a druga zadaća mu je dogovor s dobavljačima.

Na indirektan način najavio je otpuštanja uz riječi da je uovom trenutku 'previše optimistično i neodgovorno tvrditi da ih neće biti, jersve reforme zahtijevaju oštre kirurške rezove'.

Dogovorena je šira uprava koja će imati tri do pet članova – uz Baotića, sada je imenovan samo još jedan član, sin Višnje i Zdravka Peveca, Danijel Pevec.

Zdravko Pevec novinarima je rekao da ne zna koliki će mu vlasnički udio u tvrtkinakon svega ostati i da to ovisi o dogovoru s revizorskom tvrtkom KPMG te s dobavljačima ivjerovnicima.

Opovrgnuo da je sa Šelebajem potpisao ikakav sporazum, a na naše pitanje zašto je javnosti bio predstavio Šelebaja kao novog direktora, Pevec je rekao da nezna što su u tvrtki radili dok je on bio u inozemstvu. Kazao je da ono što mu je bilo predstavljeno u pisanom obliku nije bilo ono što je dogovarao sa Šelebajem.

Na novinarsko pitanje što ako se banke-vjerovnici ne slože s imenovanjem Josipa Baotića, Pevec je rekao kako predsjednika uprave ni ne postavljaju banke, nego on kao vlasnik i dojučerašnji predsjednik uprave, jer 'to stoji u planu'.

'Kad sam vidio da će Pevec radije dati život nego otići u stečaj, shvatio sam da se radi o tvrtki koja je u problemima i da se ne radi o muljatorima,' objasnio je Baotić zašto je prihvatio vođenje posrnule bjelovarske kompanije.

Priče o tome gdje su se susreli Pevec i Baotić ne podudaraju se. Pevec je novinarima kazao kako je Baotića vidio na televiziji i bio na njegovoj prezentaciji te da su se sreli prije nekoliko sati pa čak ni nema broj njegova mobitela.

Suprotno tome, Baotić tvrdi da su se upoznali prije pet-šest godina i da je bilo kontakata zadnjih mjeseci da im pomogne, budući da se njegova tvrtka Intercon bavi pripremama i savjetovanjem menadžera za provedbu restrukturiranja.

Za obitelj Pevec kazao je da suprotno onome što izvještavaju mediji, da 'su skloni prepustiti dio vlasništva i upravljanja, kao da se rastaju s djetetom koje je sazrelo da samo krene'.

I Baotić i Pevec ustrajali su u mišljenju da do stečaja ipak neće doći, 'jer bi to bio krah za firmu i dobavljače, što ne želi ni država niti banke'.