ŠELEBAJ NAJAVLJUJE POVLAČENJE

'Peveci me uporno miniraju'

22.10.2009 u 07:57

Bionic
Reading

Rok za spašavanje poduzeća, njegovih 2500 zaposlenika, više od 1600 dobavljača i drugih vjerovnika vrlo je kratak, ističe Šelebaj Sellier u Večernjem listu

Predsjednik uprave Pevec grupe Vladimir Šelebaj Sellier najavljuje povlačenje ako ga vlasnici ne prestanu opstruirati.

'Usprkos dogovoru s vlasnicima Pevec grupe, Višnjom i Zdravkom Pevecom, o kojemu je službeno bila obaviještena i javnost, zbog opstrukcije mojega rada i kršenja dogovora s njihove strane spriječen sam profesionalno obnašati svoj mandat kriznog menadžera u Pevec grupi. Rok za spašavanje poduzeća, njegovih 2500 zaposlenika, više od 1600 dobavljača i drugih vjerovnika vrlo je kratak', ističe Šelebaj Sellier.

Dodaje da su 'zbog stalnih opstrukcija Zdravka Peveca otkazani sastanci s vodećim dobavljačima i vjerovnicima', iako su neki od njih prihvatili plan restrukturiranja i mogućnost da dio svojih potraživanja pretvore u dionice Pevec grupe.

'A suprotno dogovoru, gospodin i gospođa Pevec odbijaju potpisati odvjetničku punomoć koja je formalni preduvjet za vođenje pregovora i potpisivanje sporazuma s vjerovnicima', naglašava Šelebaj Sellier te napominje da je zato nemoguće voditi krizni proces restrukturiranja Pevec grupe. 'Ovakvim ponašanjem vlasnika i gubljenjem dragocjenog vremena za Pevec grupu stečaj se nameće kao jedini ishod, što će zasigurno izazvati velike ekonomske i socijalne poremećaje.

Ako se u iduća 24 sata ne ispune formalni uvjeti za nastavak započetog procesa i ne bude li se poštovao dogovor, bit ću oslobođen svake odgovornosti za budućnost Pevec grupe', upozorava Vladimir Šelebaj Sellier.