ZOVU GA U POMOĆ

Prpić pregovara o povratku u HG spot

Bionic
Reading

Hrvoje Prpić, bivši suvlasnik HG Spota, spreman je ući u vlasničku i upravljačku strukturu HG Spota kojeg trese poslovna kriza, potvrdio je to Prpić za Poslovni dnevnik, no dodaje da postoji jedno 'ali'

'Neću se rukovoditi sentimentalnim osjećajima, nego komercijalnim razlozima', kaže Prpić, a sve ovisi o tome što se nudi i što se dobiva.

Kakvi su Prpićevi uvjeti glede unošenja svježega kapitala te vlasničkih prava i uloge u upravljanju tvrtkom koju je svojedobno osnovao sa Sašom Lončarom, za sada najvećim pojedinačnim dioničarom koji drži 30 posto dionica, ne otkriva. Vode se odlučujući pregovori između vjerovnika i dioničara, a kako je svima poveznica Zagrebačka banka kao najveći vjerovnik, Prpić će karte staviti na stol pod uvjetom da postignu koncepcijski dogovor.

No u HG Spotu se o njegovu povratku govori kao o gotovoj stvari i posebno ga podržavaju stariji radnici s kojima je Prpić zadržao kontakte.

'Nije tajna da igram nogomet s dečkima iz HG Spota. Svakom investitoru pomaže ako ga dobro prihvaća sredina u koju dolazi', kaže Prpić. Njegovo uključivanje u rješavanje poslovnih problema HG Spota inicirala je Zagrebačka banka koja ga je nedavno kontaktirala.

'HG Spot ima 190 milijuna kuna obveza, a 90 ih je stvoreno za mandata Curline uprave. Kad sam izlazio iz tvrtke, bila je procijenjena na 100 milijuna kuna. Hoću li sada investirati u HG Spot i koliko, te hoću li voditi tvrtku, otvorena su pitanja. Postoji 50 posto šansi da se loše vođen HG Spot izvuče iz krize, a rješenje njegovih problema znat će se za desetak dana', kaže Prpić i zaključuje: 'Otvoren sam za razgovor, no ne ovisi sve o meni.'

'Barem 15 različitih osoba treba uvjeriti u istu stvar, a ako jedna odustane, neizbježan je stečaj. Ako postignu dogovor, ulazim, a to onda znači da neće biti stečaja HG Spot', poručuje Prpić.

Spominjanje stečaja HG Spota inače se povremeno u pregovorima potezalo kao rezervna karta pritiska zbog poboljšanja vjerovničke pozicije, a najčešće Zagrebačke banke. Zaba je ipak uvidjela da u odnosu na ostale vjerovnike i dobavljače ne bi bilo primjereno da svoje potraživanje, koje je nepažljivo plasirala, upotrijebi za gašenje klijenta.