SAJAM NAMJEŠTAJA

Više od 500 izlagača iz 24 zemlje na Ambienti

12.10.2009 u 13:55

Bionic
Reading

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) će se od 13. do 18. listopada održati 36. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, na kojem će se predstaviti više od 500 izlagača, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare ZV-a

Na više od 46 tisuća četvornih metara izložbenog prostora svoje će proizvode i usluge predstaviti 521 izlagač, od čega njih 273 iz inozemstva, iz 24 zemlje svijeta.

Tijekom Ambiente održat će se niz stručnih i popratnih događanja - stručni skupovi, savjetovanja, okrugli stolovi, prezentacije i slično, na kojima se tradicionalno razgovara o temama i pravcima daljnjega razvitka drvno-prerađivačkog sektora.

Tako će se sutra, prvog dana sajma, održati Poslovni klub na temu 'Kako redefinirati poziciju drvnog sektora'

Sa ZV-a ističu kako se Ambienta pokazuje kao važan element ukupne promocije te okupljanja i povezivanja svih relevantnih faktora. Pritom napominju kako je drvna industrija u hrvatskom gospodarstvu snažan i važan čimbenik stabilnosti i izvoza.

U drvnoj industriji zaposleno je više od 30.000 ljudi, a u razdoblju od 2004. drvna industrija bilježi stalni rast izvoza, koji je samo u 2008. godini gotovo dosegao milijardu dolara.

U sklopu Ambiente bit će dodijeljena i nagrada za kvalitetu Mobil Optimum, zatim nagrade za cjelovitost marketinškog nastupa te za najuspješnije ambijentalno izlaganje.

Ambientu će, kako je najavljeno, otvoriti predsjednica Vlade Jadranka Kosor