VEĆ SEDMU GODINU ZAJEDNO

Tko ide na Eko-Etno sajam

12.10.2009 u 13:17

Bionic
Reading

Eko-Etno Hrvatska, najveća i najposjećenija izložba proizvoda i usluga ruralnih područja Hrvatske, ove godine po prvi će se puta održati u zagrebačkoj Areni od 14. do 18. listopada. Tportal.hr ovom prigodom poklanja najbržim čitateljima ulaznice za ovaj događaj

Eko-Etno, međunarodni sajam proizvoda i usluga ruralnih područja koji se dosad održavao u sklopu Jesenskog zagrebačkog velesajma, po sedmi će put, ali sada kao samostalna manifestacija, svojim posjetiteljima u Areni Zagreb predstaviti bogatstvo tradicionalnih proizvoda i usluga kojima ruralni dijelovi Lijepe Naše konkuriraju na domaćem i stranom turističkom području. Ova manifestacija iznimne vrijednosti svojim vjernim posjetiteljima nudi najljepše eksponate bogate tradicije, eko tržnicu, seoske proizvode, rukotvorine, jela, narodne plesove, stare sportove i iznimno kulturno bogatstvo ruralnih krajeva, a za male gospodarstvenike, turističke djelatnike, obrtnike i zadruge stručne i edukativne sadržaje.

Posjetitelji će, između ostaloga, moći uživati i u izložbi autohtonih hrvatskih suvenira, projekcijama eko filmova, igraonicama s raznim temama, degustacijama tradicionalnih delicija, wellness&spa programu, predavanjima uvaženih stručnjaka i poslovnim radionicama, kao i tradicionalnoj eko-etno večeri u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza na kojoj će, uz zabavni program i svečanu večeru, biti dodijeljena posebna priznanja ovogodišnjim izlagačima i najboljim proizvodima.

Duh hrvatskog sela prenijet će i tri mlade zvijezde sajma, konjići Eko, Etno i Dukatela koji će na sajmu biti predstavljeni posjetiteljima. Oni su pripadnici autohtone pasmine konja - međimurski konj, koja je kritično ugrožena hrvatska izvorna pasmina konja, a unatoč svojoj ugroženosti sudbina im je neizvjesna. Srećom, u okviru sajma pokrenuta je hvale vrijedna inicijativa za pomoć očuvanju hrvatske baštine u kojoj se nalazi i ova ugrožena i izuzetno rijetka pasmina konja.

Stoga posjetite Eko-Etno sajam u zagrebačkoj Areni, zabavite se i uživajte u svim čarima ruralnih majstora te pomognite Eku, Etnu i Dukateli da upoznaju bolje sutra.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Suzana Vrljić Regetaš
Vedrana Katanić
Andrijana Lepka
Mirjana Čorokalo