PROJEKT U ZASTOJU

Brijuni Rivijera ostali bez ulagača

07.10.2009 u 14:13

Bionic
Reading

Kriza, ali i odgoda raspisivanja drugog kruga natječaja za Brijuni Rivijeru, što traje već godinu i pol dana, ostavili su milijardu kuna vrijedan projekt bez zainteresiranih ulagača

'Od 17 respektabilnih kandidata još se jedan-dvojica povremeno jave da pitaju u kojoj smo fazi. Odgovaramo im da vrijeme krize koristimo za kvalitetniju pripremu natječaja, odnosno sređivanje prostornih i urbanističkih planova, imovinsko-pravnih odnosa i utvrđivanje granica pomorskog dobra. Uostalom, bolje da su investitori odustali prije početka provedbe projekata, nego da ih je kriza ulovila usred provedbe. Tko je od njih imao dobro posložen biznis, ulagat će i dalje', komentirao je za Lider direktor Brijuni Rivijere Ratomir Ivičić.

Sve to govori da se, s obzirom na to da nisu ispunjeni osnovni birokratski uvjeti, prvi krug natječaja raspisao preuranjeno i da su se u vrijeme izbora na tom projektu skupljali politički bodovi. Pitanje je kako će 20-ak investitora reagirati kad Vlada bude doista ponovno tražila investitora s obzirom na to da ih je gotovo pola odustalo već u prvoj odgodi drugoga kruga na šest mjeseci.