NOVI VODENI PARK

Samoborski Šmidhen postaje 'Fantasyland'

07.10.2009 u 13:43

Bionic
Reading

Samoborska tvrtka Fantazija vodeni park od Grada Samobora dobila je lokacijsku dozvolu za izgradnju vodenog parka na prostoru samoborskog Šmidhena čime su stvoreni uvjeti za skori početak realizacije projekta 'Fantasyland Šmidhen' kojim će taj bivši turističko-sportski centar dobiti novi izgled i nove, bogatije sadržaje

Iz tvrtke Fantazija vodeni park ističu da je dobivanje lokacijske dozvole za vodeni park prvi korak u izgradnji budućeg Fantasylanda te da će gradnja početi odmah po dobivanju građevinske dozvole.

Ne iznoseći vrijednost investicije napominju da će tim projektom Samobor, ali i Hrvatska kao turistička destinacija dobiti ponudu koja će obujmom i raznolikim sadržajima unaprijediti turizam i gospodarstvo.

Fantasyland prostirat će se na površini od 27,3 hektara, a osim vanjskog i unutarnjeg kompleksa bazena na 11 hektara predviđena je gradnja dva luksuzna hotela, poliklinike, wellness centra te zabavno-sportsko-rekreativnog parka.

Realizacijom tog projekta, kako najavljuju, trebalo bi se otvoriti više od 800 novih radnih mjesta, a iz tvrtke Fantazija vodeni park posebno naglašavaju dobru suradnju s Gradom Samoborom s kojim će se i nadalje o svemu dogovarati u vezi tog projekta.

Neslužbeno se doznaje da je tvrtka Fantazija vodeni park od Grada Samobora otkupila dio udjela u Šmidhenu, kao i da je realno očekivati da gradnja vodenog parka počne iduće godine. Za gradnju cijelog kompleksa trebat će pak oko godinu i pol-dvije.

Većina starih objekata i kupalište u Šmidhenu već su srušeni.