VLASNILI LANCA TRGOVINA 'ALDI'

Vremešna braća Albrecht najbogatiji Nijemci

06.10.2009 u 17:58

Bionic
Reading

Utemeljitelji i vlasnici njemačkog diskontnog trgovačkog centra Aldi, Karl i Theo Albrecht, i dalje su dvojica najbogatijih Nijemaca, izvijestio je u utorak list Manager Magazin

Ekonomska kriza nije ni okrznula vremešnu braću na pragu devedesetih, s obzirom na to da je većina njemačkih kupaca, pritisnuta financijskim poteškoćama, pohitala u diskonte Aldi, gdje su mogli kupovati po sniženim cijenama. Početkom godine njihova su se imena pojavila na popisu deset najbogatijih ljudi na svijetu časopisa Forbes.

Stariji brat Karl (89) težak je 17,3 milijarde eura, a mlađi Theo (87) točno 17 milijardi. Treći najbogatiji Nijemac je Dieter Schwarz, vlasnik diskonta Lidl, čija se imovina procjenjuje na oko 10 milijardi eura.

Najbogatija Njemica je 42-godišnja Susanne Klatten, velika dioničarka farmaceutske tvrtke Altana i proizvođača automobila BMW-a, sa sedam milijardi eura, čime je zauzela šesto mjesto u ukupnom poretku najbogatijih.

Među pedeset najbogatijih su obitelj Porsche - na trinaestom mjestu sa 4,5 milijarde eura i obitelj Bosch - na tridesetom s 3 milijarde eura.

Višestruki svjetski prvak u 'Formuli 1' Michael Schumacher sa svojih je 500 milijuna eura zauzeo tek 190. mjesto na listi najbogatijih Nijemaca.