VRIJEDNOST MILIJUN EURA

U Hrvatskoj prvi online 3D trgovački centar u svijetu

05.10.2009 u 15:32

Bionic
Reading

Zagrebačka tvrtka Trillenium predstavila je danas projekt zagrebačkog online 3D trgovačkog centra koji će na 180 tisuća četvornih metara virtualnog prostora nuditi proizvode 90-ak domaćih i stranih tvrtki iz 25 djelatnosti, a čiji bi probni rad trebao početi 2. studenog

Vrijednost projekta je milijun eura, a osnova je da se klikom na web stranicu Trilleniuma uđe u online virtualni trgovački centar gdje će se proizvodi moći trodimenzionalno pogledati i kupiti putem interneta uz kreditne kartice ili neki drugi oblik plaćanja.

Osim trgovine centar će nuditi i zabavne, socijalne i poslovne sadržaje i sve ono što nude slični centri u stvarnom svijetu, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare voditelj tog projekta i direktor Trilleniuma Tomica Radošević

Opisujući projekt jedinstvenim u svijetu, njegov investitor i suvlasnik tvrtke Trillenium Hrvoje Prpić kazao je da očekuje godišnji promet od 100 milijuna kuna. U početku ne očekuju profit, jer im Hrvatska služi kao probno tržište, da s projektom žele izići izvan zemlje na tržište SAD-a, Njemačke, Španjolske i drugih zemalja.

Vjerujući u inovativnost i kvalitetu rješenja, koje se zasniva na najmodernijim tehnologijama, Prpić je pojasnio da se u njihovom online 3D trgovačkom centru u Zagrebu može unajmiti prostor te da će iza virtualnih prodavača stajati i oni stvarni, koji će kupcima pomagati u odabiru i kupnji.

Kazao je i da oni sami biraju tvrtke-trgovine-marke koje će se naći u tom centru te da to moraju biti tržišni lideri (prva tri mjesta).

Osim u Zagrebu, u planu je pozicioniranje sličnog centra i u Splitu, Rijeci te Osijeku.