NEISPLAĆENE PLAĆE

Radnici MTČ-a i dalje kontroliraju tvornicu

27.09.2009 u 14:19

Bionic
Reading

Radnici čakovečkog MTČ-a, njih 168, koji su od utorka u štrajku zbog neisplata plaća za 7. i 8. mjesec te putnih troškova za tri mjeseca, i dalje kontroliraju tvrtku i krug tvornice u Čakovcu, koja je u njihovim rukama od petka poslijepodne

Kako nam je danas rekao potpredsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske Nenad Leček, radnici su se odlučili na zauzimanje tvornice nakon što se u petak nitko od vlasnika tvrtke i članova Uprave nije odazvao na poziv za sastanak.

'Nakon četiri dana štrajka i još jednog propalog pokušaja zajedničkog sastanka odlučili smo se zauzeti krug tvornice. Na ulaz smo postavili lokot, organizirane su štrajkaške straže i do daljnjeg nitko ne može izvoziti robu iz tvornice ili dovoziti sve ono što je u suprotnosti s našim odlukama', rekao je Leček.

Dodao je da sutra svih 168 zaposlenika dolazi u tvrtku gdje se očekuju vlasnici, odnosno predstavnici Uprave, budući da im je ponovno upućen poziv za sastankom ne bi li se pronašlo rješenje nastale situacije.

'Ukoliko i sutra izostane dolazak vlasnika, odnosno predstavnika Uprave, radnici pokreću stečaj tvrtke', najavio je Leček. Do sada je 109 zaposlenika MTČ-a d.d. dobilo plaće za srpanj, od njih 168. Štrajkaju gotovo svi zaposlenici tvrtke osim nekolicine iz Uprave, pojasnio je Leček.