DVOGODIŠNJI MANDAT

Begović planira popraviti imidž HEP-a

25.09.2009 u 14:22

Bionic
Reading

Novi predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Leo Begović, kojeg je na tu funkciju danas imenovao Nadzorni odbor te tvrtke, najavio je kako će u idućih desetak dana izraditi platformu rada HEP-a za naredno dvogodišnje razdoblje, za koliko smatra da bi trebao trajati njegov mandat, a zajedno s novim članovima Uprave pokušat ću HEP-u vratiti pozitivnu percepciju u javnosti

U narednih desetak dana Nadzornom odboru HEP-a predložit ću platformu rada tvrtke u naredne dvije godine te ću predložiti da na čelu HEP-a budem dvije, a ne četiri godine. Smatram da je to optimalan period za usklađenja poslovanja HEP-a sa predloženom strategijom energetskog razvitka Republike Hrvatske, rekao je Begović.

Begović je najavio i kako će prije no što predloži platformu za rad tvrtke odabrati nove članove Uprave.

Nakon što se Uprava formira podijelit će se odgovornosti po sektorima, a zajedno s članovima Uprave pokušat ću HEP-u vratiti pozitivnu percepciju u javnosti, koja mu i pripada, kazao je Begović.

Istaknuo je i da će ključna riječ rada njega i novih članova Uprave HEP-a biti transparentnost te da će pokušati što više značajnih odluka donositi u suradnji s Nadzornim odborom.

Naime, ističe Begović, u radu dosadašnje Uprave događalo se da primjerice o ugovorima vrijednima i po 200 milijuna eura odlučuje sama Uprava, bez Nadzornog odbora.

Odluka Nadzornog odbora HEP-a o imenovanju Lea Begovića, dosadašnjeg državnog tajnika Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, na mjesto predsjednika Uprave HEP-a na snagu stupa danom donošenja, odnosno danas.

Njegovo mjesto na čelu Nadzornog odbora preuzet će, sukladno prijedlogu Vlade, dosadašnji član NO-a Krešimir Čosić.