RUSKI MILIJARDER

Deripaska kupio Canetovu Futuru plus

24.09.2009 u 11:24

Bionic
Reading

Ruski milijarder Oleg Deripaska kupio je srpsku distribucijsku kompaniju Futura plus, koja je od kraja 2006. godine u vlasništvu Stanka Subotića Caneta

Ruska kompanija Rus pečat, koja je u vlasništvu poznatog biznismena i milijardera Olega Deripaske, kupila je distribucijsku kuću Futuru plus koja u Srbiji ima više od 1.150 prodajnih objekata, a kontrolira 22 posto tržišta distribucije štampe.

Kupoprodajni ugovor bit će ovjeren do kraja tjedna da bi se u što kraćem roku obavila dokapitalizacija i izmirile dospjele obaveze Future plus, odnosno deblokirao račun koji je trenutno za oko 200 milijuna dinara 'u crvenom', prenosi Danas.

Poseban pečat na ovaj kupoprodajni ugovor dat će i sam Oleg Deripaska, koji u Beograd stiže u listopadu, zajedno s ruskim predsjednikom Dimitrijem Medvedevim.

Kupovina Future plus bit će prvo Deripaskino investiranje na teritoriju Srbije, iako je ranije sudjelovao, preko svoje ciparske kompanije SMR, na tenderu za prodaju Rudarsko topioničarskog bazena Bor.

Koliko će Deripaska platiti preuzimanje srpske distribucijske kuće Future plus, koja je od kraja 2006. godine u vlasništvu Stanka Subotica Caneta, još nije službeno potvrđeno. Prema pisanju Danasa, ruski je partner obećao izmirenje svih prispjelih obaveza Future i garantirao da neće biti otpuštanja radnika ni promjene djelatnosti jer se Rus pečat također bavi distribucijom štampe. Futura zapošljava 3.180 radnika čija je prosječna plaća oko 17.000 dinara, odnosno oko 180 eura.