TVRTKA U PLUSU

Anto Violić ponovno direktor ACI-ja

21.09.2009 u 22:10

Bionic
Reading

Nadzorni odbor ACI-ja d.d. na današnjoj je sjednici ponovno izabrao Antu Violića za direktora ACI-ja nakon što mu je istekao četverogodišnji mandat. Nadzorni odbor tu je odluku donio jednoglasno, a sjednicom je predsjedavao državni tajnik za more u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Branko Bačić

Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, priopćila je da se ACI u protekle četiri godine financijski konsolidirao te da je od tvrtke koja je bila u gubicima u posljednje četiri godine prerastao u tvrtku koja posluje s dobiti. U 2008. godini ostvarena je neto dobit od oko 11 milijuna kuna. U istoj godini nastavio je s trendom rasta te je uz porast ukupnih prihoda od 11 posto i rashoda od 10 posto ostvario dobit 22 posto veću u odnosu na prethodnu godinu.

Uz uspješni trend poslovanja, ACI je uspješno riješio brojne sudske sporove koji su opterećivali društvo prije četiri godine.

Također, temeljem odluke Vlade RH o izmjeni Odluka o koncesiji pomorskog dobra za luke nautičkog turizma Pula, Rab, Šimuni, Žut, Skradin, Trogir, Milna, Vrboska, Palmižana i Korčula od siječnja 2007, ACI d.d. je potpisao koncesijske ugovore do 31. prosinca 2030. godine, čime su usklađeni koncesijski rokovi svih marina sustava ACI, izuzev za marinu Piškera.

U protekle četiri godine ACI je uložio oko 120 milijuna kuna u obnovu sustava ACI marina, uglavnom u rekonstrukciju gatova i izgradnju prateće infrastrukture.