VIDOŠEVIĆA PODRŽAO BANDIĆ

Akcija 'Kupujmo hrvatsko' u Zagrebu

19.09.2009 u 20:40

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića održana je ovogodišnja akcija Hrvatske gospodarske komore Kupujmo hrvatsko. Svoje proizvode predstavilo je 297 tvrtki i proizvođača. Unatoč 'očekivanju' HGK da će akciju podržati svi predsjednički kandidati, uz domaćina Nadana Vidoševića, na Trg bana Jelačića došao je samo Milan Bandić, nesuđeni kandidat za predsjednika

Ta promotivna i prodajna akcija, kao jedna u nizu aktivnosti koju HGK provodi radi promicanja hrvatskoga gospodarstva, počela je u Puli 20. travnja i dosad je održana u 22 hrvatska grada.

Komora je akciju Kupujmo hrvatsko započela 1997. godine sa željom da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi. Od tada im se dodjeljuju znakovi Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta. Znak Hrvatska kvaliteta do sada je dobilo 208 proizvoda, a Izvorno hrvatsko dobila su 104 proizvoda.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević izjavio je kako nije riječ o političkom događaju, nego želji da se promoviraju kvalitetni hrvatski proizvodi. Kad takvih proizvoda bude više, nećemo govoriti o ekonomskoj krizi, kazao je.

U akciji je sudjelovala i potpredsjednica Hrvatskog sabora Željka Antunović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te drugi uglednici iz političkog, gospodarskog i javnog života.