SITUACIJA SVE OZBILJNIJA

Zagrebačka banka traži kupca za posrnuli HG Spot

Bionic
Reading

Zagrebačka banka aktivno traži kupca za posrnuli HG Spot, doznaje Poslovni dnevnik. Drugi najveći trgovac potrošačkom elektronikom, naime, u četvrtak nije isplatio glavnicu za 2. tranšu komercijalnih zapisa od 55 milijuna kuna što je prvi takav slučaj na domaćem tržištu kapitala

Zaba, koja je pojedinačno jedan od tri najveća dioničara HG Spota te najveći vjerovnik neisplaćene tranše komercijalnih zapisa, to zasad nije komentirala. Zainteresirani kupac navodno nije želio formalizirati svoju ponudu prije izvješća revizora. Predsjednik Uprave Nexije Ivice Smiljana potvrdio je da su oni proveli reviziju, a HG Spot je Zagrebačkoj burzi dostavio informaciju da je ona prošla pozitivno.

Izvor blizak kompaniji ističe, piše Poslovni dnevnik, da je iz revizorskog izvješća vidljivo da je HG Spot solventan te da u ovom trenutku ima imovinu koja je vrednija od potraživanja.

'Kompanija ima tri nekretnine vrijedne 10 milijuna eura', pojašnjava izvor.

Kako se doznaje neki kupci komercijalnih zapisa žele snažnija jamstva da će HGK Spot uspješno prebroditi ovu situaciju te žele status kreditora. U HG Spotu su uvjereni da će ih, kao i dosad, podržati Zagrebačka banka.

'Druga tranša komercijalnih zapisa trebala bi biti reprogramirana u idućih nekoliko dana i to na rok od pola godine s čime s moraju složiti vjerovnici i Glavna skupština, a plan je da se taj dug reprogramira kroz kredit ili kroz novu tranšu zapisa', zaključio je izvor za Poslovni dnevnik.