ODLAZAK ZLOMREXA

Željezara Split prodana engleskom fondu

10.09.2009 u 15:03

Bionic
Reading

Poljski Zlomrex prodao je 95,86 posto dionica Željezare Split engleskom fondu Carlson Private Equity Limited, proizlazi iz obavijesti o nastaloj obvezi objavljivanja ponude za preuzimanje, koju je engleski fond dostavio Zagrebačkoj burzi

U obavijesti stoji da je ponuditelj (Carlson Equity Limited) 8. rujna sklopio Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Željezare Split s društvom Zlomrex Spolka Akcyjna. Ugovorom se ponuditelju prenosi 223.060 dionica, koje čine 95,86 posto glasova na glavnoj skupštini.

Na temelju nastale obveze, Carlson se obvezao u zakonskom roku objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica Željezare Split.

Britanska investicijska tvrtka Carlson Private Equity Limited ima sjedište u Londonu i fokusirana je na ulaganje u tradicionalna mala i srednja poduzeća u Europi i Aziji koja posluju slabije no što bi objektivno mogla ili su na pragu preustroja, stoji na njezinoj internetskoj stranici. Područja njezinog poslovanja uključuju i najam zrakoplova i ulaganja u nekretnine u srednjoj i istočnoj Europi.

Sindikat metalaca Hrvatske iznenađen je prodajom željezare bez njihovog znanja jer je sindikalni predstavnik, po dogovoru s premijerkom Jadrankom Kosor, trebao biti uključen u proces prodaje. 'Nama se to ne sviđa jer ne znamo kakve namjere sa Željezarom imaju oni koji su je kupili', rekao je Hini predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević.