DUG OD 18,5 MILIJUNA KUNA

Sunčanom Hvaru prijeti stečaj zbog prezaduženosti

19.12.2008 u 08:58

Bionic
Reading

Trgovački sud u Splitu danas (19. prosinac) odlučuje o prijedlogu za pokretanje stečajnog postupka nad Sunčanim Hvarom. Tvrtka Inpro Zagreb zatražila je od suda da otvori stečaj nad hvarskom tvrtkom zbog duga od 18,5 milijuna kuna.

Sudac tog suda Ante Čapkun zakazao je za 9 sati ujutro ročište na kojem bi se trebala donijeti odluka o tome kakva je zapravo daljnja sudbina hvarske turističke kompanije. Prema podacima dostupnima javnosti, Inpro Zagreb je mala tvrtka koja radi poslove adaptacije i uređenja hotelskih objekata, a u svojem poslovanju nema vidljivih neetičnih repova, poše Poslovni dnevnik

Nalaženje, pak, Sunčanog Hvara u sudskom kontekstu predloženog stečaja posljedica je poslovne odluke na koju se još prošlog mjeseca odlučila spomenuta zagrebačka tvrtka koju u tom postupku zastupa odvjetničko društvo Ljubenko i partneri.

Inpro Zagreb smatra da je Sunčani Hvar prezadužena tvrtka, pa tim povodom traži intervenciju suda putem prekidanja redovnog poslovanja Sunčanog Hvara kako bi se pozicionirao visoko na listi vjerovnika i osigurao naplatu svoje tražbine od Sunčanog Hvara u iznosu od 18,5 milijuna kuna (glavnica). Dug Sunčanog Hvara prema zagrebačkoj tvrtki nastao je neplaćanjem radova na obnovi hotela Slavija i Adriatic - danas Riva, odnosno Adriana. Posao je završen još prije dvije godine i tvrtka se nije uspjela naplatiti.

Direktor tvrtke Inpro Zagreb Ante Zloić u četvrtak nije bio dostupan za komentar, a doznaje se iz pouzdanog izvora da je zbog pitanja podmirenja duga sve donedavno pregovarao s Orcom - privatnim partnerom države u Sunčanom Hvaru. No, navodno se Orco prije par dana povukao iz pregovora