NATJEČAJ ZA PRIVATIZACIJU

Ponude za brodogradilišta do 30. rujna

Bionic
Reading

Hrvatski fond za privatizaciju u subotu će u Vjesniku objaviti međunarodni natječaj za privatizaciju pet državnih brodogradilišta, što znači da će rok za predaju obvezujućih ponuda isteći 30. rujna u 14 sati, ne bude li produžavanja roka.

Za ponudbenu dokumentaciju i sve informacije potencijalni kupci obraćat će se Hrvatskom fondu za privatizaciju, koji je po odluci Vlade o privatizaciji s početka ovog mjeseca zadužen za provedbu procesa prikupljanja, otvaranja i analize ponuda, ali će se zainteresirani investitori moći za informacije obratiti i u Ministarstvo gospodarstva.

I hrvatska veleposlanstva će također biti na dispoziciji u procesu privatizacije Brodotrogira, Kraljevice, 3. maja, Brodograđevne industrije Split i Brodosplitova brodogradilišta specijalnih objekata, dok će pulski Uljanik u privatizaciju pod drukčijim uvjetima od ostalih.

U prodaju će po nominalnoj vrijednosti dionica samo BSO, za koji će početna cijena biti 18,16 milijuna kuna, dok će brodogradilišta Brodotrogir, Brodosplit, Kraljevica i 3. maj biti ponuđeni pod posebnim uvjetima, odnosno uz minimalnu cijenu od jedne kune ali uz preuzimanje obveza i zaposlenika.