ŠUKER KRITIZIRA LINIĆA

'Hrvatska će se debelo pomučiti da dođe na razinu 2008.'

12.12.2013 u 15:29

Bionic
Reading

Ivan Šuker, bivši HDZ-ov ministar financija, ocijenio je smiješnim vladin prijedlog proračuna za 2014. godinu i naveo da će se Hrvatska debelo pomučiti da dođe na razinu 2008. godine

'Znalo se da ćemo završiti u procesu prekomjernog deficita. Mi više ne znamo koja je fiskalna politika ove Vlade, a procjene analitičara su da će deficit biti oko 21 milijardu kuna. Opet idemo krivo', rekao je Šuker gostujući u emisiji Tihomira Ladišića 'Dnevni red' na 24sata TV.

Osvrnuo se Šuker i na najavljenu HDZ-ovu konferenciju za novinare u petak, na kojoj će stranka iznijeti svoje prijedloge i ekonomske mjere, prenosi 24sata.

'Vjerojatno ćemo u petak izaći sa stvarima kako bi neke stvari trebalo činiti. Ja sam trenutačno fokusiran na rad zastupnika u Saboru kao potpredsjednik Kluba. HDZ je velika stranka i nije bitno tko će nastupiti. Mislim da predsjednik Karamarko na tome i radi, da okupi odličnu ekipu, kotačiće kako bi bili uspješni', rekao je Linić, dodavši da uopće ne razmišlja o ponovnom preuzimanju funkcije ministra financija u slučaju pobjede HDZ-a.

Šuker je poručio i da je Hrvatska duboko podijeljena zemlja, a promjene Ustava su smiješne.

'Nije Ustav kila kruha. Netko je uporno gurao naprijed u prvi plan kako bi se sakrili pravi problemi. Trebalo bi se ujediniti zbog hrvatske budućnosti. Da se pokojni predsjednik Tuđman tako ponašao '90-ih, mi Hrvatsku danas ne bismo imali. Sjetite se njegove vlade nacionalnog jedinstva, potrebno je da se više ne bavimo sami sobom nego da rješavamo aktualne probleme - zaključio je Šuker.

Više o toj temi pročitajte ovdje