SVEČANOST U SLOVENIJI

Air Serbia otvorio redovnu liniju s Ljubljanom

12.12.2013 u 15:35

Bionic
Reading

Srbijanski zračni prijevoznik Air Serbia u utorak je prvim promotivnim letom svog Airbusa 319 otvorio redovitu liniju Beograd-Ljubljana

Kako su na prigodnoj svečanosti povodom prvog leta za Ljubljanu na aerodromu 'Jože Pučnik' naveli direktor ljubljanskog aerodroma Zmago Skobir i srbijanski veleposlanik u Ljubljani Aleksandar Radovanović, očekuje se da će linija izazvati velik interes putnika, a u ljetnoj sezoni bit će uvedeni i dodatni letovi.

Tvrtka Air Serbia nastala je od nekadašnjeg JAT-a koju je kupio Etihad Airways iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a redovnu liniju Ljubljana-Beograd održava od prije i slovenski zračni prijevoznik Adria Airways.

Direktor tvrtke Air Serbia Dane Kondić u izjavi je naveo da nova linija Beograd-Ljubljana ima veliki potencijal za razvoj turizma dvije zemlje i ukupno bolje gospodarske odnose, a putnicima u Sloveniji pruža dodatnu priliku da se preko Beograda povežu s brojnim destinacijama u europskim gradovima koje održavaju. Cijene povratnih karata na liniji Beograd-Ljubljana i obrnuto iznose od 99 eura na više, u što je uključena i cijena aerodromskih pristojbi, u okviru promotivne akcije do 12. prosinca.

I tvrtka Aerodrom Ljubljana i nacionalni zračni prijevoznik Adria Airways nalaze se na listi od 15 poduzeća kojima slovenska vlada traži strateške partnere, odnosno nudi na prodaju u postupku privatizacije poduzeća u većinskom vlasništvu države.