BURA OKO VODE

Petrina: Onaj tko glasa za ovo zaslužuje strijeljanje

22.11.2013 u 14:50

Bionic
Reading

Primoštenski načelnik Stipe Petrina obrušio se na Vladinu odluku kojom Hrvatske vode preuzimaju kontrolu nad svim lokalnim vodovodima u Hrvatskoj smatrajući da predajom imovine gradskih vodovodnih mreža zapravo započinje privatizacija vodoopskrbe. Posljedica je to primjena izmijenjenog Zakona o vodama i Zakona o financiranju vodnog gospodarstva, koji bi mogao izazvati pravu buru među lokalnim čelnicima

'Sutra će na sjednici gradskog vijeća Šibenika biti donesena konačna odluka o predaji imovine vodovoda, koju su stvarali svi građani županije. Naime, ukida se naknada za priključenje građana na vodovodnu mrežu koju su do sada gradile jedinice lokalne samouprave i bile su njihovo vlasništvo i kao takve Hrvatske vode to nisu mogle prodati jer nisu bile vlasnik.

Ovakvom odlukom jedinice lokalne samouprave više neće imati sredstva za gradnju vodovodnih mreža i sve prelazi u nadležnost Hrvatskih voda. Dolaskom nekog idiota na čelo Vlade (a takvih nam ne nedostaje) prodajom Hrvatskih voda sve jedinice lokalne samouprave u RH gube svoje vlasništvo. Dakle, onaj tko sutra na sjednici gradskog vijeća glasa za ovu odluku zaslužuje strijeljanje bez milosti!' objavio je Stipe Petrina na svojoj stranici na Facebooku.

Prijenosu vodne infrastrukture u vlasništvu lokalnih jedinica omogućila je Vlada izmijenivši ovoga proljeća Zakon o vodama i Zakon o financiranju vodnog gospodarstva. Nakon što se lokalnim samoupravama oduzme pravo naplate naknade za priključenje, one su dužne prenijeti vodne građevine u svom vlasništvu u vlasništvo javnog isporučitelja (Hrvatske vode) do 1. siječnja 2014. godine.