TAČ DOBIO NAGRADU

Premijerov omiljeni restoran prepoznat kao najbolji

21.11.2013 u 15:38

Bionic
Reading

Zagrebački restoran Tač, poznat kao mjesto u kojem su se krajem rujna 'slučajno' susreli hrvatski premijer Zoran Milanović i novinski izdavač Ninoslav Pavić, izabran je za najbolji poslovni restoran

Zajednički ručak hrvatskog premijera i poznatog medijskog izdavača u restoranu na zagrebačkom Vrhovcu u Vladinoj službi za odnose s javnošću proglasili su, podsjetimo, slučajnim susretom. Kako je u tom trenutku premijer bio opterećen slučajem lex Perković, koji je dobar dio javnosti doživljavao kao opasan inat prema EU zbog obrane pripadnika bivših tajnih službi, a izdavač je s državom dogovarao otpis milijunskog poreznog duga, iz Vlade su željeli umanjiti bliskost aktera. Toliko da su ih razdvojili pa su ručak u Taču iskomunicirali kao neplaniran, ali podulji razgovor s nogu, na putu prema toaletu.

Ovaj restoran još jednom je spomenut kao premijerovo mjesto za diskretne obroke. Pisalo se o tome da je Milanović u Tač na ručak odveo i Radimira Čačića koji je u zatvoru dobio slobodan vikend, ali su iz Vlade to proglasili – tračem.

Da je Tač najbolje mjesto za istančana nepca i poslovne susrete, misle i u EPH-u konkurentskoj izdavačkoj kući, Styriji. Njihov je Poslovni dnevnik dodijelio tom restoranu nagradu Gastrofej 2013. za najbolji poslovni restoran u Zagrebu. Titulu najboljeg u Hrvatskoj odnio je Plavi podrum iz Voloskog, a prema riječima šefa žirija Veljka Barbierija, o pobjednicima su odlučivale – nijanse.