UNATOČ KAZNENOM POSTUPKU

Petričević ipak na čelu HGK do izbora novog predsjednika

13.11.2013 u 11:12

Bionic
Reading

Novi skandal u HGK-u. Zagrebački poduzetnik Darko Petričević, koji je završio na sudu zbog neisplate plaća, danas je izabran za v.d. predsjednika Hrvatske gospodarske komore nakon što je smijenjen uhićeni Nadan Vidošević. Iako su krenule glasine da je zbog kaznenog postupka odluka o Petričevićevu imenovanju povučena za sat vremena, iz HGK nam kažu da ostaje v.d. predsjednika

Miljenić: Istina je da se vodi postupak protiv Petričevića

'Istina je da se protiv Darka Petričevića iz HGK vodi postupak zbog neisplate plaća', komentirao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić u Saboru tijekom Aktualnog prijepodneva. (M.Šu.)

Protiv Darka Petričevića, vlasnika nekadašnje Tehnomehanike iz Marije Bistrice, nekolicina radnika podnijela je kaznenu prijavu zbog neisplate plaće. U travnju je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo kazneni postupak u Zlataru. Mediji su izvještavali da se njime bavila i inspekcija rada te da je bio pod istragom zbog kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju u slučaju tvrtke Vemos, iz koje su radnici odlazili nakon što im nije isplaćeno dvadesetak plaća.

Nakon što ga je CROMA 2009. godine izabrala za projektnog menadžera godine Rep.hr problematizirao je činjenicu da je nagrađeni menadžer predmet brojnih kritika na internetskim forumima u kojima se njegovi radnici žale da svoje plaće u punom iznosu moraju ishoditi ovrhama.

Prema podacima iz poslovnog registra, tri njegove tvrtke, Petrakom, Ventilator TVUS i Vemos, imaju porezni dug od oko 1,6 milijuna kuna.

Iako su se pojavile glasine da je odluka o Petričevićevom imenovanju, donesena na izvanrednoj sjednici Nadzornog i Upravnog odbora, povučena nakon samo sat vremena, jer članovi Nadzornog i Upravnog odbora nisu znali za postupak koji se vodi protiv njega, to se ipak nije dogodilo. Iz HGK su nam potvrdili da Petričević ostaje v.d., te da će se u petak održati izvanredna skupština. Tada bi se trebala potvrditi današnja odluka o njegovom v.d. mandatu i sazvati nova skupština na kojoj se bira novo vodstvo.