POVRATAK KORIJENIMA

Kerum se vraća u trgovinu: Hvala Bogu što sam sve izdržao!

Bionic
Reading

Poduzetnik i bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju najavio je povratak na tržište maloprodaje. I dalje će poslovati pod imenom Kerum d.o.o., a tvrtku će mu voditi nećakinja Željka Kerum te nećaci Igor i Goran Sapunar

'Hvala dragom Bogu da sam sve to izdržao, sretan sam sada što uz suglasnost partnera mogu dalje na prodaju i vraćanje dugova. Nadam se kako taj proces neće biti dug, jer nije mi plan da mi oproste i da im ne vratim potraživanja, samo sam malo lufta trebao, malo vremena da rasprodamo i vratimo dugove i nastavimo raditi osnovnu djelatnost. Jer je to i naša obveza po predstečajnoj nagodbi. Bez obzira što je teško početi ponovno, no vrlo brzo ćemo otvoriti prvi market i desetke novih marketa u prvoj godini i plan je 125 milijuna kuna prometa u trgovini mješovitom robom', rekao je Kerum za Slobodnu Dalmaciju.

Ustvrdio je kako mu je tvrtku uništila Hypo banka blokadom računa.

'Do tada nismo imali ni duga prema nikome, ni bankama, ni dobavljačima ni poreznim institucijama, ni radnicima, sve smo redovito servisirali. Blokadom računa smo upali u probleme iako je tvrtka bila samo jamac. Ogromnu štetu je banka napravila tim činom, oni su uništili firmu Kerum d.o.o. jednu od najuspješnijih u Hrvatskoj zadnja dva desetljeća, a tada više nije bilo moguće funkcionirati normalno te je trebalo spašavati ono što se moglo', izjadao se kontarverzni poduzetnik.

Dug Keruma d.o.o. je 408 milijuna kuna, a njegova potraživanja i vrijednost nekretnina je 820 milijuna kuna, rekao je Kerum.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

292204,286163,284259,281680