OTVORENJE 2015.

Na proljeće kreće gradnja hrvatskog Gardalanda

17.10.2013 u 21:59

Zabavni park Mirnovec

Izvor: Cropix / Autor: Saša Midžor Sučić

Bionic
Reading

Vratolomni roller coasteri, frenetični vrtuljci, jezero za borbu brodova, muzej voštanih figura, sve bi se to trebalo nalaziti u prvom hrvatskom zabavnom parku sličnom Gardalandu. Investitor Franjo Koletić, vlasnik Mirnovec Pirotehnike, najavljuje kako gradnja parka kreće na proljeće iduće godine

'U fazi smo ishodovanja građevinske dozvole. Projekti su gotovi, a radio ih je jedan od najboljih projektanata u Europi specijaliziran za zabavne parkove. Otvorenje planiramo za proljeće 2015. godine', ističe Koletić.

Vlasnik Mirnoveca trenutno se nalazi u Kini te nam je mailom poslao nekoliko, kako ih je nazvao, 'slika tematizacije' parka.

Na njima je vidljivo kako projekt radi arhitektonski studio Bausaa iz Italije. Ta tvrtka stoji iza brojnih zabavnih parkova izgrađenih zadnjih godina u Rusiji, Turskoj i Saudijskoj Arabiji, a kako oni izgledaju, možete pogledati ovdje

Zemljište na kojem bi trebao niknuti prvi hrvatski zabavni park nalazi se pored Biograda. Koletić ga je kupio prije četiri godine od Grada Biograda za 6,5 milijuna kuna. Park će se prostirati na oko 50.000 metara kvadratnih.

'Park će biti tipa Gardaland ili Mirabilandia. Znači, tematizirane atrakcije. Roller coasteri, caruseli, vodene vožnje, pozornica za nastup artističkih grupa, jezero kao poligon borbe brodova i slično. Park će imati tri tematske cjeline. Dječji dio, obiteljski dio te dio za tinejdžere s adrenalinskim vožnjama. Park će imati halu s elektroničkim igrama i simulatorima, dok u drugoj fazi planiramo izgradnju tunelskog akvarija i Red Carpet muzeja gdje će biti izložene voštane figure slavnih osoba', kaže Koletić.

Ukupna investicija iznosit će preko 25 milijuna eura. Za sad Koletić sam financira projekt, što bi se uskoro trebalo promijeniti.

'U ozbiljnim smo pregovorima s domaćim investitorom da podijelimo ulaganje. Ali radi se isključivo o domaćem kapitalu i domaćim bankama, znači nisu u pitanju strani investitori niti investicijski fondovi', tvrdi Koletić.

Zabavni park trebao bi nositi ime njegove tvrtke Mirnovec, a bit će otvoren samo u sezoni odnosno od ranog proljeća do kasne jeseni. Koletić se nada posjetu od barem 200.000 ljudi godišnje jer samo tako, ističe, park može biti rentabilan.