NAJVEĆA PEKARA U REGIJI

Mlinar otvorio pogon vrijedan 40 milijuna eura

24.09.2013 u 15:54

Bionic
Reading

Tvrtka Mlinar predstavila je danas svoj proizvodni pogon u Radničkoj ulici u Zagrebu, investiciju vrijednu 40 milijuna eura, izvjestili su iz te tvrtke

Napominju kako je riječ o greenfield investiciji koja je uspješno završena unatoč teškoj gospodarskoj situaciji.

Zagrebačka tvornica opremljena je prema najsuvremenijim tehnologijskim standardima za pekarsku industriju, to je najveći i najmoderniji industrijski pogon te vrste, ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji, proizvodnog kapaciteta od više od 95 milijuna proizvoda godišnje, navode iz Mlinara.

Pekarska proizvodnja organizirana je na površini od 20.000 četvornih metara, a pogoni su certificirani za proizvodnju standardiziranu u zemljama EU.

Izgradnjom nove tvornice, ističu, uspješno se razvijaju i poslovni procesi koji rezultiraju izvozom zamrznutih pekarskih proizvoda u zemlje europske unije i prekooceanskih zemalja.

Iz tvrke podsjećaju da je Mlinar najstariji hrvatski pekarski brand s tradicijom od 1903., u zadnje četiri godine, paralelno s razvojem nove tvornice, razvijena je maloprodajna mreža specijaliziranih prodavaonica pekarskih proizvoda, koja se proteže duž cijele kontinentalne Hrvatske i Istre.

Danas maloprodajna mreža broji više od 170 prodavaonica u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj, u kojima su u ponudi pekarski proizvodi proizvedeni u tvornicama u Zagrebu, Osijeku i Poreču.

Više od 140 transportnih i dostavnih vozila svakodnevno dostavlja svježe i zamrznute proizvode na više od 1.000 dostavnih mjesta diljem Hrvatske.

Krajem 2012. maloprodajna i veleprodajna mreža proširena je na tržišta Slovenije i Mađarske.

Mlinar grupa zapošljava više od 1.700 djelatnika, od čega je 811 djelatnika zaposleno na području Zagreba.