PROŠIRENJE TVORNICE

Boris Mikšić udvostručuje proizvodnju u Belom Manastiru

12.09.2013 u 14:58

Bionic
Reading

Boris Mikšić, bivši kandidat za predsjednika Hrvatske i uspješni poduzetnik, najavljuje proširenje tvornice ekoloških folija u Belom Manastiru, kojim će udvostručiti postojeće kapacitete i povećati izvoz

Mikšićeva Tvornica EcoCortec locirana u poslovnoj zoni u Belom Manastiru ušla je u drugu fazu planirane ekspanzije te će se izgraditi nova hala za proizvodnju.

Projekt za novu proizvodnu halu od 1.600 m2 korisnog prostora je u finalnoj fazi, a sama investicija je 'teška' preko tri milijuna eura, kojom će se udvostručiti proizvodnja i omogućiti novo zapošljavanje. U novom pogonu smjestit će se tri nove najmodernije linije: ekstruzije, konfekcioniranje papira te skladištenje kemijskih proizvoda.

'Ovo proširenje potvrda je EcoCortecovog vodstva u području biorazgradivih folija u Europi i dokaz da inovativne ideje, kvalitetni proizvodi i stručni tim polučuju odlične rezultate i porast poslovanja čak i u vremenima ekonomske krize', ističe Boris Mikšić, stopostotni vlasnik tvrtke.

EcoCortec specijaliziran je za proizvodnju folija prema Cortecovoj inovativnoj tehnologiji hlapljivih inhibitora korozije te nudi kupcima kompletne usluge konfekcioniranja, ekstrudiranja i tiskanja.

Mikšićeva tvrtka u Belom Manstiru u prošloj je godini ostvarila prihod od 17,1 milijun kuna i neto dobit od 1,1 milijun kuna. Zapošljava 22 djelatnika te oko 95 posto proizvodnje izvozi u europske zemlje i Kinu