SMANJIVANJE CARSTVA

Todorić prodao crnogorsku Štampu 'duvanskom bosu'

09.07.2009 u 11:13

Bionic
Reading

Crnogorska kompanija Rokšped dogovorila je jučer s hrvatskim Agrokorom preuzimanje najvećeg lanca maloprodajnih objekata u Crnoj Gori - Štampe

Iz Rokšpeda je agenciji Mina - business rečeno da je dogovor postignut na sastanku generalnog direktora kompanije Nua Stanaja i predstavnika Agrokora u Dubrovniku. Tamo je dogovoreno da kompanija Rokšped od 9. srpnja postaje vlasnik i preuzima upravljanje nad svim maloprodajnim objektima, kojih u Crnoj Gori ima 188.

Rokšped je jedna od najmoćnijih crnogorskih kompanija, čiji su osnivači i vlasnici šestorica braće Stanaj i njihov otac Roko. Jedan od suvlasnika Rokšpeda, Antun Stanaj, uhićen je 2007. godine pod optužbom da je kao šef međunarodne bande švercao cigaretama.

Agrokor je prije godinu dana za 1,05 milijuna eura od kompanija Cerere i World building preuzeo Štampu. Ta je crnogorska tvrtka nekada bila dio Novinsko-izdavačkog poduzeća Pobjeda.

Inače, krajem prošlog mjeseca Agrokor se povukao iz pekarskog biznisa prodajom Mlinara, koji je preuzela Pekara Kruna u vlasništvu Mate Škoje.