REZANJE TROŠKOVA

T-HT smanjuje broj radnika za 190

30.06.2009 u 17:17

Bionic
Reading

Telekom kompanija T-Hrvatski telekom (T-HT) objavila je danas na Zagrebačkoj burzi da će Grupa T-HT u okviru nastavka programa smanjenja troškova smanjiti broj radnika za 190.

U obavijesti T-HT-a se navodi i da će se to smanjenje broj radnika provesti nakon odobrenja programa zbrinjavanja radnika od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) i dovršetka formalne procedure s Radničkim vijećem.

To, kako se napominje, predstavlja trošak od 86,4 milijuna kuna, za što su sredstva najvećim dijelom već rezervirana u financijskim izvješćima 2008.

Iz T-HT-a se pak doznaje da se smanjenje navedenog broja radnika odnosi na ovu godinu te da će većina njih, s obzirom na prosječni otkazni rok od oko pet i pol mjeseci, iz T-HT-a otići do kraja ove godine.

O tom su se programu već očitovali iz HZZ-a koji ga je već odobrio, kao i Radničko vijeće na svojoj današnjoj sjednici, što znači da slijedi realizacija, dodaju iz T-HT-a.

Navedeni je broj radnika utvrđen kao višak u više poslovnih područja (financijama, mreži, ljudskim resursima, regionalnoj prodaji i drugima) u cijeloj Hrvatskoj zbog uvođenja novih tehnologija, racionalizacije poslovnih procesa, povećanja poslovne efikasnosti i drugog.