LINIĆ PRIJETIO SINIDIKALISTU

'Čuvaj se, ja sam opasan čovjek!'

21.05.2013 u 14:53

Bionic
Reading

Iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika izvijestili su o sastanku Vlade i sindikata, koji je narušio incident ministra financija Slavka Linića koji je zaprijetio predsjedniku Carinskog sindikata Hrvatske

Iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) izvijestili su da je danas u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava održan sastanak predstavnika Vlade i sindikata javnih i državnih službi na temu 'uspostava socijalnog dijaloga'. U Vladinoj delegaciji bili su Mirando Mrsić, Milanka Opačić, Slavko Linić, Željko Jovanović i Arsen Bauk te zamjenici ministara Višnja Tafra i Berislav Šipuš, i Vlada je, smatra sindikat, trebala pokazati koliko drži do socijalnog dijaloga u trenutku kada dio sindikata prijeti industrijskim akcijama.

Sudionici sastanka suglasili su se da će nastaviti razgovore o svim pitanjima koja su zajednička zaposlenima u državnim i javnim službama. U cilju unapređenja socijalnog dijaloga u državnim i javnim službama u resornim ministarstvima održavat će se redoviti sastanci sa sindikatima, a svako ministarstvo imenovat će osobu zaduženu za kontakt sa sindikatima. O pitanjima o kojima između Vlade i dijela sindikata postoji spor, Vlada će nastaviti razgovore s tim sindikatima, stoji u priopćenju.

Sudionici sastanka također su zaključili da je nužno nastaviti razgovore o politici plaća u državnim i javnim službama te će se na idućem sastanku u istom sastavu raspravljati o polaznim osnovama za politiku plaća državnih i javnih službenika.

'Ohrabrujuću atmosferu sastanka narušio je incident ministra financija Slavka Linića koji je na kraju sastanka u prolazu zaprijetio predsjedniku Carinskog sindikata Hrvatske Rinu Štoriću riječima: 'Čuvaj me se. Ja sam opasan čovjek', tvrde u sindikatu.