ZAHTJEV RADNIKA

Zlomrex treba prodati Željezaru ruskom kupcu

23.06.2009 u 13:19

Bionic
Reading

Radnici splitske Željezare, nezadovoljni stanjem u tvornici koja već tri mjeseca miruje, od Vlade i Ministarstva gospodarstva zahtijevaju hitno pokretanje proizvodnje i raskidanje ugovora s poljskim Zlomrexom, kako je i dogovoreno potkraj svibnja.

Očekuju da Zlomrex Željezaru proda zainteresiranom kupcu iz Rusije i da pri tom ne inzistira na šest milijuna eura zarade za sebe jer je to, nakon što je upropastio tvrtku i doveo ih u nezavidnu situaciju, kažu radnici, u najmanju ruku nemoralno, prenosi HTV.

Ne proda li se, zahtijevaju da Vlada Željezaru pripoji konzorciju hrvatskih građevinskih tvrtki angažiranih na gradnji autocesta, a od HFP-a i Ministarstva gospodarstva da iznađu načina kako isplaćivati plaće dok ne počne proizvodnja.

Radnici očekuju i da HFP utvrdi sve Zlomrexove propuste i nezakonitosti. Više ne želimo sjediti besposleni pa ćemo od danas svaki dan dolaziti u tvornicu i braniti je, poručuju radnici, a ne počne li se problem Željezare napokon rješavati, za sljedeći tjedan najavljuju i prosvjed u Zagrebu.