ŠTRAJK U CA

Sindikat stjuardesa: Čini nam se da nas uprava iscrpljuje

13.05.2013 u 23:00

Bionic
Reading

Sindikati i uprava Croatia Airlinesa sastali su se danas po drugi puta. Pokušavaju postići dogovor o novom Kolektivnom ugovoru koji bi spriječio za sutra najavljeni štrajk. Razgovor se produljio dugo u noć, pa se čini da bi do štrajka ipak moglo doći

Ne uspiju li pregovori, ujutro u 6 sati počinju štrajkati dvije trećine zaposlenika nacionalne avio-kompanije. Naime, obvezno je da tijekom štrajka radi nešto više od trećine kapaciteta domaćeg avioprijevoznika pa je tako izmijenjen red letenja.

Otkazana su 24 leta, a 22 leta trebala bi odraditi zamjenska kompanija. Za sutrašnje letove predbilježilo se 4.600 putnika, a procjenjuje se da bi oko petine putnika, njih 900 moglo zabilježiti poremećaj u putovanju.

Dnevnik 3 HRT-a javlja da su se razgovori oduljili dugo u noć, a Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja, kazala je da se razgovara o kolektivnom ugovoru. 'Čini mi se da se ide na naše iscrpljivanje', rekla je Lojo.

Tomislav Gradišar, potpredsjednik sindikata pilota, kazao je kako je minimum njihovih zahtjeva kolektivni ugovor iz 2012. godine, koji im je nedavno istekao.