ZAVRZLAME OKO ROHATINSKOG

Karlovačka banka: Romah nije dobio kredit

24.04.2013 u 11:50

Bionic
Reading

Nakon što su mediji jučer objavili da je tvrtka Romah u vrijeme dok je bila u vlasništvu Marije Rohatinski, dobila povoljan kredit od Karlovačke banke, iz te banke su nam kazali da ta tvrtka nikad nije bila na popisu klijenata

'Tvrtka Romah ne nalazi se u matičnim podacima klijenata naše Banke. Stoga možemo tvrditi da ista nije bila naš klijent niti korisnik usluga bilo platnog prometa bilo kredita, a ne nalazi se niti u bazi dobavljača', odgovorili su tportalu iz Karlovačke banke.

Čelnike ove banke istražuje DORH sumnjajući da su nezakonito izvlačili novac. Priča o kreditiranju Romaha, trebala je potkrijepiti tezu da HNB nije na vrijeme kazneno prijavio čelnike banke, zato što su povoljno kreditirali tvrtku guvernerove supruge.

No nije isključeno da je obitelj Rohatinski ipak kreditirala Šolina banka, ali ne preko tvrtke Romah nego dodjeljujući kredite članovima obitelji, jer je bivši guverner Željko Rohatinski na pitanje Jutarnjeg lista o kreditiranju Romaha ovako odgovorio: 'Komično je pitanje je li tvrtka moje supruge Marije dobila kredit od Karlovačke banke. Nitko ni na koji način nije dobio nikakav privilegirani kredit', rekao je Rohatinski priznavši da je kredita ipak bilo. 'Svi krediti koje je podizao on ili netko od članova njegove obitelji bili odobravani po tržišnim uvjetima', piše Jutarnji list.