POVLAŠTENI ZAJAM

CO kreditom spašava Adriaticu.net

18.06.2009 u 08:43

Bionic
Reading

Croatia osiguranje (CO), najveći domaći osiguravatelj u državnom vlasništvu, odobrilo je po hitnoj proceduri 30 milijuna kuna kredita turističkoj grupaciji Adriatica.net, piše Poslovni dnevnik

Za razliku od banaka koje su svojim korporativnim klijentima povećale kamatne stope na kredite i do 15 posto, Adriatica.net kredit je dobila po izuzetno povoljnoj kamatnoj stopi od samo 10 posto godišnje. Da zaštiti svoju investiciju prema partneru s ozbiljnim financijskim poteškoćama u poslovanju, CO je kredit odobrio uz hipoteku nad zemljištem u Karlobagu te poslovnom zgradom u Zagrebu, potvrdili su nam iz CO-a. Radi li se o sjedištu Adriatica.neta, o zgradi u zagrebačkoj Heinzelovoj 62, nije poznato.

'CO je razvio partnerski odnos sa tvrtkom Adriatica.net na nekoliko načina. Prije svega Adriatica.net vrijedan je i perspektivan kanal prodaje putnog osiguranja iz ponude CO-a. Također, Adriatica.net ima četiri milijuna kuna premije osiguranja u CO-u. U skladu o zajmovima CO odobrio je zajam tvrtki Adriatica.net na 30 milijuna kuna', stoji u odgovoru CO-a kojeg potpisuje Hrvoje Odak iz korporativnih komunikacija CO-a.

'Ovi zajmovi su uobičajeno sredstvo ulaganja osiguravatelja i u skladu su s Zakonom o osiguranju, a oni su i profitabilni za CO jer je kamatna stopa 10 posto dok su kamate na bankovne depozite osma posto pa je uz jaku kolateralnu zaštitu ulaganje kroz zajmove znatno isplativije', tumači Odak.