AGROKOR KUPUJE GETRO

Ante Todorić helikopterom obilazi Getroove trgovine

17.06.2009 u 08:19

Bionic
Reading

Ante Todorić, sin Ivice Todorića i nasljednik koncerna Agrokor, u pratnji nekolicine menadžera došao je u utorak poslijepodne u riječki Getro. Dva sata prije toga posjetio je Getroov trgovački centar u Umagu, a u planu je kasnije imao posjetiti Pulu i Karlovac.

Sljedećih dana sa svojom ekipom menadžera posjetit će i ostale Getroove centre u Hrvatskoj, njih 16, počevši od Novog Zagreba, Varaždina i Slavonskog Broda, što samo po sebi potvrđuje ono što se do sada nagađalo - da je najveća domaća trgovačka akvizicija u tijeku. Potvrdio je to indirektno i sam Ante Todorić. 'Kupoprodaja još nije obavljena, a trenutačno provodimo due dilligence Getroa', sve je što je Todorić htio reći na pitanje o kupnji ovog trgovačkog lanca, piše Jutarnji list.

Naše pitanje je li točno da je namjera Agrokora 'pretvoriti' maloprodajni lanac Getroa u veleprodajni Velproa, Todorić izravno nije odgovorio, odnosno nije htio komentirati. Rekao je da im je namjera nastaviti i unaprijediti poslovanje. Tko god da preuzme Getro, Gucić brine o budućnosti svojih zaposlenika koji će biti zbrinuti - poručio je nasljednik Agrokora te dodao da je Getro 'dobar biznis'

Možda je znakovito da je u društvu Todorića mlađeg u vlasnika Getroa Vjekoslava Gucića u Rijeci bio i voditelj tamošnjeg centra Velproa. Iz neslužbenih izvora čujemo da bi se Agrokorovo preuzimanje Getroa moglo dogoditi već u sljedećih mjesec dana. Inače, zaposlenici Getroa znali su da im stižu 'visoki' gosti, ali o ovoj temi nisu htjeli razgovarati. No, skupini radnika pred kompleksom uoči njihova dolaska bili su glavna tema. Delegacija predvođena Todorićem pred trgovački centar stigla je bez ikakve pompe.

Došetali su s parkirališta pred Getro i ušli na glavni ulaz, a pomalo ih je iznenadilo prisustvo novinara. U Rijeci se nisu dugo zadržali, a kako pričaju djelatnici trgovačkog lanca, ovo nije prvi dolazak Todorića u riječki Getro, odnosno pretpostavljaju da je akvizicija pri kraju i da se sada provode tek završni dogovori i pregovori. Informacije s terena govore kako se svi centri uređuju po istom obrascu.

'Ista ekipa posjetila je u subotu Zadar i Split, a dan kasnije bili su u Dubrovniku. Putuju Todorićevim helikopterom, a najave se sat ili dva prije samog dolaska. Barem dva dana ranije započinju generalna uređenja objakata, a to nadgleda barem jedan od menadžera iz uprave koji dolazi iz Zagreba', doznajemo od izvora iz Getroa.

Isti izvor potvrđuje da se Getro za prodaju priprema nekoliko mjeseci te da je ona sada u završnoj fazi. 'Naša skladišta gotovo su prazna iako bi s obzirom na to da dolazi sezona trebala biti dupkom puna, a raznim akcijama potencira se maloprodaja.

Osim toga, 11. lipnja dogodila se nova sistematizacija radnih mjesta u kojoj je ukinuto novih 50 radnih mjesta, iako se slična sistematizacija dogodila prije šest mjeseci. U tim je mjesecima iz Getroa otišlo oko 300 ljudi te ih je ostalo oko 1000', doznajemo u Getrou.