POLITIČKO ZAPOŠLJAVANJE

Predsjednik Uprave Plinacra podnio ostavku!

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Plinacra Mladen Antunović podnio je danas ostavku zbog nefunkcioniranja Uprave, loše percepcije tvrtke u javnosti i tereta koji predstavlja vladajućoj koaliciji i Hrvatskoj narodnoj stranici (HNS)

Podnosim ostavku zbog nefunkcioniranja Uprave i kako ne bih bio teret HNS-u i koaliciji, rekao je Antunović na konferenciji za novinare. Dodao je da će službeni dopis ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku o ostavci uputiti odmah nakon konferencije za novinare.

Antunović je ustvrdio kako je riječ o njegovoj samostalnoj odluci, te da mu nije poznato tko će ga naslijediti.

Kaže da ne žali ni za čim što je napravio u svom mandatu, odnosno niti zbog oglašavanja, niti zbog zapošljavanja muža ministrice graditeljstva Anke Mrak-Taritaš, kao niti zbog suradnje s odvjetničkim društvom u kojem je jedna od partnerica Ivana Saucha, supruga Tomislava Sauche, predstojnika Ureda premijera Zorana Milanovića.

'Jedino zbog čega žalim i zbog čega se djelomice osjećam krivim jest činjenica da sam članovima uprave dao punomoć da samostalno vode poslove društva', rekao je Antunović. To mu je, kaže, bila najveća pogreška u zadnjih godinu dana i od tada kreću svi njegovi problemi u Plinacru.

U trenutku kada je obustavio natječaj za nabavu luksuznih automobila, počela su, kaže, razne podmetanja, afere i političke istrage. 'Zbog toga sam i podnio ostavku', izjavio je Antunović.