REAKCIJA JANAFA

'Nismo tjerali inspektore nego promijenili termin, a oni su došli dan ranije'

22.03.2013 u 12:47

Bionic
Reading

Nakon što su mediji objavili da su Linićevi inspektori ušli u Janaf tek uz pomoć policije javili su se priopćenjem iz te državne tvrtke tvrdeći da su lijepo primili državne inspektore. Doduše, inspektorima koji su im se najavili za 19. ožujka dogovorili su novi termin, dva dana kasnije, kojeg se oni nisu držali, nego su im došli dan prije. Kažu da im se Ministarstvo financija nikad nije očitovalo na primjedbu da su od njih zatražili – poslovnu tajnu

Iz Janafa su se javili priopćenjem u kojem navode kronologiju događaja 's obzirom na različite interpretacije u javnosti i ispolitiziranog uobičajenog financijskog nadzora':

Ministarstvo financija zatražilo je od Janafa podatke koji se vode pod poslovnom tajnom. Janaf je zatražio od Ministarstva financija očitovanje na tu činjenicu s obzirom da je naše društvo dioničko društvo koje kotira na Zagrebačkoj burzi, podliježe odredbama Zakona o trgovačkim društvima i Zakona o tržištu kapitala i odredbama regulatora tržišta kapitala te je tvrtka od posebnog državnog interesa, što je navedeno u Odluci Vlade RH o objektima posebno značajnim za obranu zemlje iz 1993. i Odluci o izmjenama i dopunama Odluke Vlade RH o objektima posebno značajnim za obranu zemlje iz 1999. Sukladno navedenom, do današnjeg dana nismo dobili očitovanje Ministarstva financija na naš dopis.

Ministarstvo financija upućuje dopis Upravi Janafa u kojem najavljuje financijski nadzor za 19. ožujka. S obzirom da je Uprava Janafa imala tog dana dogovorene poslovne obveze, s inspektoricama se dogovara promjena termina sastanka za petak 22. ožujka u 9.30 sati te je ta promjena termina prihvaćena i potvrđena od nadležnih inspektorica.

Dan prije zakazanog termina 21. ožujka u poslijepodnevnim satima inspektorice dolaze u nadzor uz potpunu suradnju Uprave Janafa i svih stručnih službi društva.

Iz navedenog je vidljiva suradnja Uprave Janafa d.d. sa službenicima Ministarstva financija', stoji u priopćenju.