DEMANTIRALI GA DIREKTORI

Milanović novinarima: Zaradite plaću, pošaljite upit!

21.03.2013 u 14:48

Bionic
Reading

Ne jenjava sukob premijera s direktorima državnih tvrtki iz redova HNS-a, nakon što ih je prozvao za rastrošnost i nepotrebno reklamiranje, danas je izjavio da su opstruirali inspektore Ministarstva financija, što su demantirali u Janafu i Plinacru.

Premijer Milanović je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je jedna od dvije tvrtke u državnom vlasništvu, Janaf ili Plinacro, opstruirala financijski nadzor. Odnosno, da nije pustila u svoje prostorije, u proračunski nadzor, službenike sa značkom Ministarstva financija.

Kada ga se pitalo zašto ne otkrije koja je to od te dvije tvrtke, rekao je da novinarima da se sami potrude. 'Zaradite svoju plaću!,' poručio je Milanović.

Na ponovljeno novinarsko pitanje da im pomogne, te da jednostavno odgovori o kome se radi, Milanović je rekao: 'Pošaljite upit u Janaf i Plinacro, znam što radim. Pa će vam odgovoriti istinu ili neće'.

S obzirom da premijer iako zna, nije otkriti o kome se radi, poslali smo upite u dvije državne tvrtke koje kontrolira HNS. Iz obje smo dobili demantij Milanovićevih riječi.

'Tvrtka Janaf surađuje sa svim nadležnim institucijama i inspekcijama, pa tako vezano uz vaš upit možemo potvrditi kako je već ranije za sutra, petak 22.3. 2013. godine u 9.30 sati dogovoren sastanak Uprave Janafa s predstavnicima Ministarstva financija vezano uz proračunski nadzor', odgovorila je Michaela Vranješ, voditeljica korporativnih komunikacija Janafa.

Iz Plinacra kažu da je nadzor prošao u najboljem redu: 'Ministarstvo financija je dana 19. 3. 2013. godine u sklopu svojih redovnih aktivnosti pristupilo nadzoru financijskog poslovanja Plinacra, odnosno prikupljanju i analizi podataka s naglaskom na racionalizaciju poslovanja i provedbu mjera štednje. Službenicima Ministarstva financija omogućen je nadzor i dostava svih traženih podataka u najkraćem mogućem roku te će nakon toga Ministarstvo izraditi Izvješće o racionalizaciji poslovanja i provedbi mjera štednje za tvrtku Plinacro.'