45 MILIJUNA KUNA IZVOZA

Ericsson NT ugovorio nove poslove u regiji

20.03.2013 u 11:48

Bionic
Reading

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je nove izvozne poslove na tržištima Kosova, Bosne i Hercegovine te Crne Gore u vrijednosti više od 45 milijuna kuna, izvijestila je kompanija putem Zagrebačke burze

S kosovskim operatorom Ipkom Ericsson Nikola Tesla je potpisao okvirni ugovor kojim se definiraju strateški odnosi za sljedeće vremensko razdoblje. Također, u tijeku je realizacija ranije ugovorenih projekata o hardverskoj i softverskoj nadogradnji pojedinih čvorova postojeće mreže odnosno modernizaciji elemenata mreže koji su u Ipkovoj mobilnoj mreži zaduženi za prijenos podataka, kao i uvođenju novih Wi-Fi rješenja.

Na bosanskohercegovačkom tržištu Ericsson NT nastavio je suradnju s HT Mostarom. S ovim je operatorom ugovorio proširenje radijskog dijela mreže te isporuku radiolinkova za njihovo povezivanje.

Na tržištu Crne Gore s operatorom Crnogorskim Telekomom potpisan je novi višegodišnji ugovor kojim se definira suradnja u modernizaciji paketske jezgrene mreže ovog operatora. Realizacijom ugovora ovaj crnogorski operator će prvi u grupi Deutsche Telekom imati implementirano najmodernije Ericssonovo rješenje Packet Core koje će njegovim korisnicima omogućiti još veće brzine prijenosa podataka.

S Crnogorskim Telekomom dogovoren je i niz projekata nadogradnje postojećih čvorova u mobilnoj i fiksnoj mreži.

'Raduje me nastavak dobre poslovne suradnje s našim partnerima i kupcima u regiji. Implementacija naših rješenja za korisnike navedenih operatora predstavlja korak prema umreženom društvu u kojem će sve što ima koristi od povezivanja biti umreženo. Ovo će dovesti do važnih promjena u životu ljudi te ponuditi nove mogućnosti u poslovnoj suradnji, edukaciji i zabavi. U narednom razdoblju očekujemo otvaranje i kosovskog tržišta za nove mobilne tehnologije jer je Kosovo još uvijek jedina europska zemlja u kojoj ne postoji 3G signal', izjavila je predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević u povodu novougovorenih poslova.