SINDIKATI DINE I DIOKIJA

'Čermak i HEP bili bi fenomenalna kombinacija!'

09.03.2013 u 14:25

Bionic
Reading

U Dioki grupi s olakšanjem je primljena najava umirovljenog generala Ivana Čermaka da će u ponedjeljak predati plan restrukturiranja Dina Petrokemije i Diokija...

Kao i vlasnik Croduxa, i predstavnik sindikata u Dini Predrag Mihaljević nada se pozitivnoj i brzoj odluci vjerovničkog vijeća o sudbini Dioki grupe. 'Radnici su to jedva čekali i za njih je to dobra vijest, jer u Hrvatskoj nema bolje i renomiranije tvrtke iz plinskog biznisa, a petrokemija je donekle srodna djelatnost', kazao je Mihaljević. Čermaku, dodaje, bez zadrške žele dobrodošlicu u Omišlju.

'Za očekivati je da će uz Crodux, prema odluci Vlade, zamjenom potraživanja u vlasništvo ući i HEP, oko 30 posto, što može biti fenomenalna kombinacija', smatra Mihaljević. Ipak, upozorava da se mukama radnika još ne nazire kraj, jer plaće nisu dobili osam mjeseci i ne mogu čekati rješenje predstečajnog vijeća i donošenje odluke.

'Vlada treba hitno intervenirati, a institucije odraditi svoj posao, jer radnici moraju hitno dobiti novac za golu egzistenciju', apelirao je Mihaljević na konačno rješavanje agonije 720 radnika Dioki grupe.