BEZ IZJAVA ZA MEDIJE

Vlada i poslodavci taje teme sastanka

09.06.2009 u 14:45

Bionic
Reading

Čelnici Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) sastali su se danas u Banskim dvorima s predstavnicima Vlade, no nakon sastanka nisu o tome željeli davati izjave za medije.

Bio je to konzultativni sastanak, na kojem se razgovaralo o puno tema, bilo je sve što je novinarima koji su čekali pred Banskim dvorima rekao predsjednik HUP-a Damir Kuštrak.

Uz Kuštraka, na sastanku su ispred HUP-a bili glavni direktor Đuro Popijač, predsjednik Vijeća članica Ivan Miloloža i član Izvršnog odbora Ivica Mudrinić.

HUP je već izvjesno vrijeme tražio sastanak s predsjednikom Vlade kako bi razgovarali o problemima koji u rastućoj krizi tište poslodavce, pogotovo o nelikvidnosti koju ponajviše generiraju javna poduzeća čije nepodmirene obveze, prema priznanju ministra financija Ivana Šukera, dosižu dvije milijarde kuna, a mediji su objavili procjene po kojima je dug nekoliko puta veći.

Kuštrak je u vezi toga na novinarske upite samo odgovorio da će sutra biti održana sjednica Ekonomskog vijeća, a nakon toga još "dosta sastanaka", pa je na Vladi da o tome izvijesti javnost.