PAD PODUZETNIČKE ZVIJEZDE

EBRD gura Geofoto u stečaj

28.02.2013 u 11:52

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je prethodni postupak zbog utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Geofoto. Zahtjev je pokrenuo Geofotov partner, Europska banka za obnovu i razvoj, koja je početkom 2010. dokapitalizirala tvrtku Zvonka Biljeckog s četiri milijuna eura

'Četiri milijuna eura nije velik novac. Mi znamo da ćemo od četiri napraviti 34 u tri godine', rekao je samouvjereno Zvonko Biljecki tada, ali nažalost, kriza je pomrsila planove nekad vodeće regionalne tvrtke za pružanje usluga u geodeziji i geoinformatici.

Biljecki još uvijek vjeruje u pozitivan ishod, iako su računi tvrtke već dulje vrijeme u blokadi, a prihodi kontinuirano padaju.

'Nismo mirni, radimo na tome i vjerujemo da stečaj neće biti pokrenut, pogotovo zato što imamo kontinuitet poslovanja i mnogo ugovora. Ugovorili smo poslove vrijedne 52 milijuna kuna na domaćem tržištu, a u nedjelju letim u Azerbajdžan potpisati veliki ugovor s njihovim ministarstvom obrane', rekao je Biljecki za Lider, u nadi da će sve to biti dobar argument protiv stečaja.